Όροι χρήσης

Το SEMPREVIVA-COSMETICS.COM είναι ο ιστότοπος της εταιρείας Natural Cosmetics Sempreviva Chem, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο των φυσικών καλλυντικών και ειδικότερα, στη διοργάνωση επιμορφωτικών σεμιναρίων και στο σχεδιασμό, ανάπτυξη & εμπορία καλλυντικών προϊόντων.

Η εταιρεία διαθέτει και ηλεκτρονικό κατάστημα (e-Shop), στο www.sempreviva-cosmetics.com, για πώληση, μέσω διαδικτύου: Α’ υλών καλλυντικών, ετοίμων καλλυντικών σκευασμάτων, εξοπλισμού & οργάνων χημικών εργαστηρίων, συσκευασιών καλλυντικών, φορμουλών / συνταγών καλλυντικών και εξειδικευμένων μαθημάτων παρασκευής φυσικών καλλυντικών [θεωρία & εργαστήρια].

Απαραίτητη προϋπόθεση για την οποιαδήποτε αγορά είναι η αποδοχή, εκ μέρους του εκάστοτε αγοραστή, μετά από προσεκτική μελέτη και κατανόηση, των όρων, που αναφέρονται παρακάτω.

Για οποιαδήποτε, εκ των υστέρων, απορία, διευκρίνιση ή συμπληρωματική πληροφορία για τους όρους αποστολής, πληρωμών και εγγύησης, η εταιρεία Natural Cosmetics Sempreviva Chem ουδεμία ευθύνη φέρει, καθότι τα ανωτέρω θεωρείται ότι έχουν γίνει αποδεκτά από τον αγοραστή, προκειμένου να ενεργοποιηθεί η διαδικασία αγοράς.

Η τιμή ενός εκάστου προϊόντος εμπορεύεται το site, αναγράφεται σε εμφανή θέση, παραπλεύρως αυτού. Οι τιμές περιλαμβάνουν Φ.Π.Α.(24%).

Ο αγοραστής με την επιβεβαίωση της παραγγελίας παραλαμβάνει το προϊόν στην προκαθορισμένη τιμή, που αναγράφεται κατά την χρονική στιγμή της συμφωνίας για την αγορά, χωρίς να τον αφορά η ό,ποια πιθανή αύξηση αυτής, σε μέλλοντα χρόνο.

Δικαίωμα παραγγελίας έχουν άτομα ενήλικα. Σε περίπτωση, κατά την οποία τα στοιχεία, που δίδονται για την αγορά προϊόντος είναι λανθασμένα, η εταιρεία μας ουδεμία ευθύνη φέρει για τυχόν μη παράδοσή του, τα δε έξοδα μεταφοράς βαρύνουν αποκλειστικά τον αγοραστή.

Η παραγγελία ισχύει, αφότου συμπληρωθούν τα απαιτούμενα πεδία στην φόρμα ηλεκτρονικής παραγγελίας του www.sempreviva-cosmetics.com. Για να ολοκληρωθεί η διαδικασία πρέπει απαραιτήτως ο καταναλωτής να διαβάσει, κατανοήσει και αποδεχθεί πλήρως τους όρους χρήσης.

Ακύρωση / αλλαγή παραγγελίας:
Μερική ή/και ολική ακύρωση ή αλλαγή της παραγγελίας γίνεται για έκτακτο λόγο, μόνον εφόσον έχει προηγηθεί έγκαιρη ενημέρωση της εταιρείας με αποστολή σχετικού email στη διεύθυνση infosempreviva@gmail.com, και προ της χρονικής στιγμής της αναχώρησης του προϊόντος από τις εγκαταστάσεις της εταιρείας μας και παραλαβής του από την εταιρεία courrier. Σε κάθε άλλη περίπτωση ο αγοραστής επιβαρύνεται με τα έξοδα αποστολής από και προς το κατάστημα, σύμφωνα με τον τιμοκατάλογο της συνεργαζόμενης με αυτήν εταιρείας courrier. Σε περίπτωση εσφαλμένης καταχώρησης, ως προς το απόθεμα του προϊόντος, η εταιρεία Natural Cosmetics Sempreviva Chem οφείλει να ενημερώσει άμεσα τον αγοραστή, ώστε να ακυρωθεί ή τροποποιηθεί η παραγγελία του.

Tα τεχνικά χαρακτηριστικά και προδιαγραφές των προϊόντων καθορίζονται από την υπεύθυνη παραγωγό εταιρεία.

Οι παραγγελίες δίδονται στο αρμόδιο τμήμα πωλήσεων της εταιρείας μας, το οποίο είναι υπεύθυνο για τη διάθεση και αποστολή των προϊόντων. Ο αγοραστής, οφείλει να ενημερώνεται σχετικά με τα χαρακτηριστικά των προϊόντων, που παραγγέλλει.

Τρόποι Πληρωμής

Για τη διευκόλυνση και την καλύτερη εξυπηρέτησή σας παρέχονται οι ακόλουθοι τρόποι πληρωμής που θα πρέπει να γνωστοποιηθούν απαραίτητα κατά την διαδικασία της παραγγελίας:

  • Εξόφληση με την παραλαβή από τo κατάστημα “Sempreviva”,κατόπιν προηγούμενης τηλεφωνικής επικοινωνίας.
  • Με κατάθεση σε Τραπεζικό Λογαριασμό της εταιρίας μας. Μπορείτε να επιλέξετε την τράπεζα που σας διευκολύνει για την κατάθεση του ποσού της παραγγελίας σας. Στο καταθετήριο της τράπεζας πρέπει να αναγράφετε ως αιτιολογία το πλήρες ονοματεπώνυμό σας. Για τη ταχύτερη διεκπεραίωση της παραγγελίας σας παρακαλώ όπως αποστείλετε μέσω Fax στο +30 210 381 0669 ή μέσω email στο infosempreviva@gmail.com το καταθετήριο της Τράπεζας.

Οι τραπεζικοί λογαριασμοί της εταιρίας μας στους οποίους μπορείτε να καταθέσετε τα χρήματά σας είναι:

Εθνική Τράπεζα: Αρ. Λογ: 098 001667-54, IBAN: GR3001100980000009800166754
Alpha Bank: Αρ. Λογ: 128.00.2002008277 IBAN: GR8901401280128002002008277
EFG EUROBANK: Αρ. Λογ: 0026.0178.81.0201239813 IBAN: GR0502601780000810201239813
Τράπεζα Πειραιώς: Αρ. Λογ: 5023-094566-051 IBAN: GR5501720230005023094566051

  • Με αντικαταβολή μετρητοίς με την παραλαβή της παραγγελίας σας στο χώρο σας. Κόστος αντικαταβολής: 4,30€ (περιλαμβάνεται ΦΠΑ)
  • Με χρέωση πιστωτικών, χρεωστικών και προπληρωμένων καρτών. Οι κάρτες οι οποίες γίνονται δεκτές είναι οι: Visa, MasterCard.

Όλες οι πληρωμές που πραγματοποιούνται με χρήση κάρτας διεκπεραιώνονται μέσω της πλατφόρμας ηλεκτρονικών πληρωμών “Alpha e-Commerce” της Alpha Bank που χρησιμοποιεί κρυπτογράφηση TLS 1.1 με πρωτόκολλο κρυπτογράφησης 128-bit (Secure Sockets Layer – SSL). Η κρυπτογράφηση είναι ένας τρόπος κωδικοποίησης της πληροφορίας μέχρι αυτή να φτάσει στον ορισμένο αποδέκτη της, ο οποίος θα μπορέσει να την αποκωδικοποιήσει με χρήση του κατάλληλου κλειδιού.

Κάνοντας τις παραγγελίες σας στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα και ολοκληρώνοντας την παραγγελία σας, θα μεταφερθείτε στο site της τράπεζας, όπου σε ασφαλές περιβάλλον μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την πιστωτική σας κάρτα. Θα πρέπει να είστε παρών κατά την παραλαβή της παραγγελίας σας έχοντας μαζί σας την πιστωτική σας κάρτα και την ταυτότητά σας. Σε περίπτωση που η παραγγελία πραγματοποιείται στα στοιχεία και για λογαριασμό εταιρίας τότε η πιστωτική κάρτα που χρησιμοποιείτε πρέπει να είναι εταιρική.

Στην περίπτωση που γίνει μεταφορά ποσού από μια τράπεζα σε άλλη, π.χ. από ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕ ALPHA BANK, ο «Προμηθευτής» δεν επιβαρύνεται με κανένα είδος προμήθειας και η παραγγελία δεν αποστέλλεται χωρίς την εξόφληση ολόκληρου του ποσού.

Η καθαρή αξία του κάθε προϊόντος επιβαρύνεται με φόρο προστιθέμενης αξίας ο οποίος είναι της τάξης του 24% με εξαίρεση τις παραμεθόριες περιοχές. Τα έξοδα αποστολής επιβαρύνονται με ΦΠΑ 24% για την Ελλάδα και τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αποστολή & Παραλαβή

Ο υπολογισμός του κόστους αποστολής προκύπτει από το βάρος ή και τον όγκο του προϊόντος/παραγγελίας και από την επιλογή του τρόπου αποστολής.

Το τελικό κόστος αποστολής αναγράφεται κατά την ολοκλήρωση της on-line παραγγελίας σας (εξαιρούνται τα υπερμεγέθη αντικείμενα με προορισμό εκτός Αττικής).

Διαθέσιμοι τρόποι αποστολής:

  • Με ταχυμεταφορική (Courier).
  • Συμβατική μεταφορική (Πρακτορείο)

Έξοδα αποστολής / αντικαταβολής:

Τα έξοδα αποστολής είναι 3,20 ευρώ και η αντικαταβολή 4,30 ευρώ.
Στις παραπάνω τιμές συμπεριλαμβάνεται ο Φ.Π.Α.

Ταχυμεταφορική (Courier)

Μπορούμε να στείλουμε το δέμα σας με Γενική Ταχυδρομική και Porta Porta.

Σε άλλη περίπτωση μπορείτε να μας υποδείξετε την δική σας επιθυμητή courier για να γίνει η αποστολή με την ίδια και χρέωση δική σας.

Η υπηρεσία courier θα παραδώσει το δέμα στην διεύθυνση την οποία μας έχετε δηλώσει, ή μπορείτε να καθορίσετε σαν διεύθυνση το κοντινότερο κατάστημα courier της περιοχής σας.

Χρόνος Αποστολής & Παράδοσης

Παραγγελίες μπορούν να γίνονται δεκτές όλες τις μέρες της εβδομάδας, οποιαδήποτε ώρα της μέρας αλλά η προετοιμασία της παραγγελίας και οι αποστολές γίνονται 8-5 μ.μ. καθημερινά εκτός από Σαββατοκύριακο.

Οι παραγγελίες που θα δίνονται έως τις 12:00 θα αποστέλλονται την ίδια μέρα.

Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης 3-5 εργάσιμες ήμερες.

Παραγγελίες σε νησιά η απομακρυσμένες περιοχές ενδέχεται να έχουν μια μικρή καθυστέρηση 2 επιπλέον ημερών.

Παραγγελίες άνω των 9 kg αποστέλλονται με πρακτορεία μεταφορών στην επαρχία και το κόστος επιβαρύνει τον παραλήπτη κατά την παράδοση (δεν διατίθεται υπολογισμός κόστους στην περίπτωση των πρακτορείων καθώς το κόστος υπολογίζεται κατευθείαν στο πρακτορείο και η πληρωμή γίνεται από τον πελάτη κατά την παραλαβή.

Οι παραγγελίες/προϊόντα άνω των 9kg για εκτός Αττικής και Νησιωτικής Αττικής, αποστέλλονται με συμβατική μεταφορική (Πρακτορείο) του οποίου το κόστος επιβαρύνει το πελάτη.

Το κόστος αποστολής αφορά μόνο την μεταφορά των παραγγελιών/προϊόντων στην περιοχή σας και παραλαβή από την αποθήκη του πρακτορείου. Στις περιοχές που το πρακτορείο που συνεργαζόμαστε δεν έχει αποθήκη, η παράδοση των παραγγελιών/προϊόντων γίνεται κατ΄ οίκων και επί πεζοδρομίου. Για την παράδοση στο εσωτερικό ή στον όροφο του σπιτιού σας πρέπει να κάνετε ειδική συμφωνία με την μεταφορική. Εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης 1-2 εργάσιμες στο πρακτορείο Αθηνών.

Υπάρχει η δυνατότητα να μας υποδείξετε μεταφορική εταιρία της επιλογής σας (Με την προϋπόθεση ότι συμβαδίζει τιμολογιακά με τις εταιρίες που συνεργαζόμαστε).

Οι αποστολές με συμβατική μεταφορική δεν υποστηρίζονται από τρόπο πληρωμής: Αντικαταβολή.

Παράδοση προϊόντος:

Η παράδοση των προϊόντων πραγματοποιείται σε 1-3 ημέρες, από την ημέρα παραλαβής αυτών, από την εταιρεία διανομής, εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων απομακρυσμένων περιοχών, όπου, εύλογα, υπάρχει μια σχετικά μικρή καθυστέρηση. Σε περίπτωση ειδικών συνθηκών (απεργίες, φυσικές καταστροφές, αργίες κλπ.) η εταιρεία Natural Cosmetics Sempreviva Chem δεν ευθύνεται για την καθυστέρηση παράδοσης του προϊόντος. Η εταιρεία απαλλάσσεται από κάθε ευθύνη για τυχόν κλοπή, ή φθορά του προϊόντος, μετά την παράδοση αυτού στον παραλήπτη ή εκπρόσωπό του.

Το ηλεκτρονικό κατάστημα SEMPREVIVA-COSMETICS.COM οφείλει να έχει παραδώσει το προϊόν, το αργότερο, εντός 30 ημερών από την παραγγελία του, εκτός κι αν έχει συμφωνηθεί άλλη, μεταγενέστερη, ημερομηνία παραλαβής.

Η αποστολή γυάλινων αντικειμένων πραγματοποιείται με ευθύνη του παραλήπτη.

Επιστροφές:

Επιστροφές γίνονται δεκτές μόνο εφόσον τα προϊόντα, που πρόκειται να επιστραφούν, είναι σφραγισμένα, δεν έχουν χρησιμοποιηθεί και είναι στην καλή κατάσταση, στην οποία παρελήφθησαν. Θα πρέπει να συνοδεύονται από την απόδειξη λιανικής πώλησης ή τιμολογίου, εντός 14 εργάσιμων ημερών, από την αναγραφόμενη ημερομηνία αγοράς του εκάστοτε παραστατικού.

Στην περίπτωση, που το προϊόν, το οποίο παρελήφθη, κριθεί ελαττωματικό, η εταιρεία μας είναι υποχρεωμένη να επιστρέψει τα χρήματα ή να προβεί σε αντικατάσταση του.
Ελαττωματικό χαρακτηρίζεται:

  • Προϊόν, που δεν πληροί τις τεχνικές απαιτήσεις/προδιαγραφές
  • Εργαστηριακό όργανο, που έχει πρόβλημα στη λειτουργία του.

Η αδυναμία λειτουργίας του προϊόντος θα πρέπει να οφείλεται σε κατασκευαστικό ελάττωμα και όχι σε βλάβη, που προκλήθηκε από κακή χρήση του προϊόντος, ή πτώση του ή κακή μεταχείριση/συντήρηση του ή λειτουργία εκτός προδιαγραφών του κατασκευαστή ή επέμβαση στο εσωτερικό του από μη εξουσιοδοτημένους τεχνικούς.

  • Καλλυντικό σκεύασμα αλλοιωμένο.

Η εταιρεία μας θα πρέπει να ειδοποιηθεί έγκαιρα περί τούτου εγγράφως και να τεκμηριωθεί ο λόγος, που ζητείται η αντικατάσταση ή επιστροφή χρημάτων. Κατόπιν τούτου, θα ακολουθηθεί συγκεκριμένη διαδικασία, στην οποία θα καθορίζονται οι λεπτομέρειες, προκειμένου να υπάρξει διευθέτηση του θέματος. Προϋπόθεση βέβαια, των ανωτέρω είναι το προϊόν, αλλά και η συσκευασία, να φτάσουν στην εταιρεία σε καλή κατάσταση.

Τα προϊόντα και οι περιέκτες από γυαλί φεύγουν από την εταιρεία Natural Cosmetics Sempreviva Chem άριστα συσκευασμένα, διασφαλίζοντας, κατ΄αυτόν τον τρόπο, την ασφαλή κατάληξη στον προορισμό τους, οπότε τυχόν θραύση αυτών κατά τη μεταφορά, δεν βαρύνει την εταιρεία.

Εάν, για σπουδαίο λόγο, το προϊόν, που αγοράστηκε, δεν ανταποκρίνεται σε εξειδικευμένες απαιτήσεις του πελάτη, είναι δυνατόν, κατ’ εξαίρεση, τούτο να επιστραφεί και να αγοραστεί άλλο προϊόν, με πίστωση του ακριβούς ποσού, που δαπανήθηκε για την απόκτησή του. Χρήματα, σε αυτή την περίπτωση, δεν επιστρέφονται.

Προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία αλλαγής προϊόντος, για το οποίο υποστηρίζεται ότι είναι ελαττωματικό, θα πρέπει τούτο να ελεγχθεί από επίσημη αντιπροσωπεία ή εξουσιοδοτημένο service,  ώστε να πιστοποιηθεί η αδυναμία λειτουργίας του.

Σε περίπτωση, που δεν υπάρχει επαρκές απόθεμα για αντικατάσταση του προϊόντος, η εταιρεία έχει το δικαίωμα να αντικαταστήσει το προϊόν με άλλο, παρόμοιων τεχνικών προδιαγραφών, ή, σε διαφορετική περίπτωση, να προχωρήσει σε επιστροφή των χρημάτων στην αρχική τιμή αγοράς, στον πελάτη.