Λευκαντική κρέμα – Anti-spot treatment

Κάθε άνθρωπος επιδιώκει να έχει άψογη επιδερμίδα, χωρίς age spots (σημάδια γήρανσης), blemishes (κηλίδες) και scars (ουλές).

Όποιο και αν είναι το χρώμα του δέρματος, είναι ευαίσθητο σε βλάβες, λόγω περιβαλλοντικών παραγόντων, φυσιολογικών αλλαγών και ψυχολογικών αιτίων.

Η απαίτηση για “προϊόντα ανανέωσης της επιδερμίδας” έχει την ρίζα της στην ανάγκη εξάλειψης της τοπικής υπερ-χρωμάτωσης, καθώς επίσης και του ελαφρύτερου χρωματικού τόνου του δέρματος.

Καθώς περνούν τα χρόνια, το δέρμα χάνει την ικανότητά του να δημιουργεί νέα κύτταρα, αλλά και να ανανεώνει τα κύτταρα, που έχουν καταστραφεί. Τα κύτταρα, που καταστρέφονται εξ αιτιας της υπεριώδους ακτινοβολίας του ηλίου, δεν αντικαθίστανται, γεγονός που οδηγεί στην εμφάνιση κηλίδων γήρατος. Η παρατεταμένη και χωρίς προστασία έκθεση στον ήλιο είναι και ο σημαντικότερος λόγος, για τον οποίο εμφανίζονται οι κηλίδες γήρατος στο δέρμα ατόμων, άνω των 40 ετών.

Ο κυριότερος παράγοντας, που διαμορφώνει το χρώμα του δέρματος είναι η περιεκτικότητά του σε μελανίνη.

Οι υπερμελαγχρώσεις του δέρματος αφορούν σε ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού και παρόλη την καλοήθη φύση τους, μπορεί να έχουν αρνητικές κοινωνικές, επαγγελματικές και ψυχολογικές επιπτώσεις στα άτομα, που τις εκδηλώνουν.

Οι υπερμελαγχρώσεις χαρακτηρίζονται από εντοπισμένη αύξηση του χρώματος του δέρματος, είτε λόγω αύξησης του αριθμού μελανοκυττάρων, είτε λόγω υπερπαραγωγής μελανίνης από κανονικά, σε αριθμό, μελανοκύτταρα.

Στις δερματικές βλάβες, που εμφανίζουν κηλίδες, περιλαμβάνονται:

εφηλίδες (freckles)
• φακές [φακίδες] (lentigines)
μέλασμα (melasma)
μεταφλεγμονώδεις υπερμελαγχρώσεις
αμφοτερόπλευρη ομοιογενής υπερμελάγχρωση [Μαύροι κύκλοι ματιών]
μελαγχρωματικοί / μελανοκυτταρικοί σπίλοι
• κ.α.

Η χρώση του δέρματος (skin pigmentation) επηρεάζεται από διάφορους παράγοντες, όπως:

Αιμοσφαιρίνη (haemoglobin) στα αιμοφόρα αγγείαματιών]
Καροτενοειδή (carotenoids) στο κυρίως δέρμα / χόριο
Μελανίνη (melanin), η σκουρόχρωμη χρωστική στην επιδερμίδα

Προκειμένου να εξισορροπηθεί η υπερμελάγχρωση του δέρματος, χρησιμοποιούνται λευκαντικές ουσίες, που σκοπό έχουν:

• Ρύθμιση/αναστολή ενζύμων, που εμπλέκονται στην μελανογένεση
• Ρύθμιση του δικτύου κυτοκινών, που περιλαμβάνει ενδοθηλίνη
• Ρύθμιση γονιδίων, που σχετίζονται με τη μελανογένεση • Συνδυασμοί των ανωτέρω

Για την παρασκευή μιας Λευκαντικής κρέμας επιλέγονται, κατά συνέπεια, εξειδικευμένες α΄ύλες, οι οποίες, βάσει συγκεκριμένου μηχανισμού δράσης, προκαλούν αποχρωματισμό και μάλιστα, ακριβώς εκεί, που απαιτείται και όχι σε όποια άλλη παράπλευρη περιοχή, όπου δεν υπάρχει ανάγκη.

Τα ανωτέρω διδάσκονται διεξοδικά με σύγχρονα εποπτικά και άρτια τεχνολογικά μέσα, στα πλαίσια ενός μαθήματος χρονικής διάρκειας τεσσάρων (4) ωρών. Καλύπτεται η θεωρία, δίδεται αναλυτικός κατάλογος των ενδεικνυόμενων εξειδικευμένων συστατικών και πραγματοποιείται το αντίστοιχο εργαστήριο με χρήση σύγχρονων οργάνων και συσκευών, όπου οι μαθητές εξοικειώνονται πλήρως με το αντικείμενο, επιλύοντας τυχόν διαδικαστικές / τεχνικές απορίες. Οι μαθητές λαμβάνουν Δείγμα από την ανωτέρω προηγηθείσα παραγωγή, πληθώρα Σημειώσεων (ψηφιακών), καθώς και Βεβαίωση Παρακολούθησης.

❖ Τα καλλυντικά προϊόντα των εργαστηρίων μας παρασκευάζονται με απόλυτα φυσικές πρώτες ύλες (100%)