Σαμπουάν

Προϊόν περιποίησης μαλλιών, που στόχο έχει να αφαιρέσει την ανεπιθύμητη συσσώρευση ρύπων στην τρίχα και το δέρμα, χωρίς όμως να απομακρυνθεί μεγάλη ποσότητα σμήγματος, ώστε να προκαλέσει ξηροδερμία και κνησμό. Επιπρόσθετα, θα πρέπει να εξασφαλίζεται ενυδάτωση και ενδυνάμωση της τρίχας και του δέρματος με την προσθήκη κατάλληλων δραστικών, όπως μαλακτικών, βιταμινών, πρωτεϊνών, πεπτιδίων, ειδικών εκχυλισμάτων κ.α.

Η χρησιμοποίηση του σαμπουάν περιλαμβάνει 3 διαδοχικά βήματα. Εφαρμογή σε βρεγμένα μαλλιά, μασάζ του προϊόντος στα μαλλιά, και τέλος, ξέπλυμα με άφθονο νερό. Ορισμένοι χρήστες ενδέχεται, μετά το λούσιμο, να εφαρμόζουν και μαλακτικό μαλλιών (συνήθως σιλικόνες για conditioning και antistatic effect).

Υπάρχουν σαμπουάν εξειδικευμένα για πιτυρίδα, βαμμένα μαλλιά, δερματίτιδες, αλλεργίες, βιολογικά, ή “φυτικής προέλευσης”, για βρέφη και μικρά παιδιά [τα “σαμπουάν για μωρά” είναι λιγότερο ερεθιστικά]. Υπάρχουν επίσης, σαμπουάν που προορίζονται για ζώα. Τα σαμπουάν αυτά μπορεί να περιέχουν εντομοκτόνα ή άλλα φάρμακα για θεραπεία παθήσεων ή προσβολές παρασίτων, όπως ψύλλων.

Απαραίτητα χαρακτηριστικά ενός σαμπουάν ευχάριστος αφρός
ευκολία ξεπλύματος
ελάχιστος ερεθισμός του δέρματος και των ματιών
ευχάριστο άρωμα
χαμηλή τοξικότητα
καλή βιοδιασπασιμότητα
μικρή οξύτητα (pH < 7)
καμία ζημιά στα μαλλιά
αποκατάσταση σταδιακά ζημιών, που έχουν ήδη γίνει στα μαλλιά

Ένα πολύ καλό Σαμπουάν, που περιέχει αξιόπιστα συστατικά, τα οποία προλαμβάνουν τη δημιουργία ρυτίδων και μειώνουν το βάθος τους, αντιοξειδωτικά, που δεσμεύουν τις ελεύθερες ρίζες, ενυδατικά και θρεπτικά στοιχεία.

Τα ανωτέρω διδάσκονται διεξοδικά με σύγχρονα εποπτικά και άρτια τεχνολογικά μέσα, στα πλαίσια ενός μαθήματος χρονικής διάρκειας τεσσάρων (4) ωρών. Καλύπτεται η θεωρία, δίδεται αναλυτικός κατάλογος των ενδεικνυόμενων εξειδικευμένων συστατικών και πραγματοποιείται το αντίστοιχο εργαστήριο με χρήση σύγχρονων οργάνων και συσκευών, όπου οι μαθητές εξοικειώνονται πλήρως με το αντικείμενο, επιλύοντας τυχόν διαδικαστικές / τεχνικές απορίες. Οι μαθητές λαμβάνουν Δείγμα από την ανωτέρω προηγηθείσα παραγωγή, πληθώρα Σημειώσεων (ψηφιακών), καθώς και Βεβαίωση Παρακολούθησης.

❖ Τα καλλυντικά προϊόντα των εργαστηρίων μας παρασκευάζονται με απόλυτα φυσικές πρώτες ύλες (100%)