After Shave balm

Στα πλαίσια της υγιεινής κα περιποίησης, αλλά και για λόγους, βέβαια, αισθητικής, το ξύρισμα, δηλ. η απομάκρυνση των τριχών, που φύονται στην επιδερμίδα του προσώπου, κυρίως, αποτελεί για τον ανδρικό πληθυσμό, μια από τις πλέον κοινότυπες καθημερινές διεργασίες.

Το ξύρισμα, μοιραία, δημιουργεί τραυματισμούς/πληγές στην επιδερμίδα, προκαλώντας έντονο ερεθισμό στην κείμενη περιοχή, το μέγεθος του οποίου, σχετίζεται με τον βαθμό ευαισθησίας του κάθε δέρματος. Η δυσάρεστη αίσθηση του ταλαιπωρημένου-ερεθισμένου δέρματος, δημιουργεί επίμονη και επιτακτική ανάγκη για ανακούφιση, επιζητώντας κάποιο προϊόν με επουλωτικές, καταπραϋντικές, αντιφλογιστικές, δροσιστικές, τονωτικές, ενυδατικές, στυπτικές ιδιότητες, που θα έχει την δυνατότητα να ηρεμήσει το δέρμα και να μειώσει την ερυθρότητα και τον πόνο.

Το καθημερινό ξύρισμα αφήνει το δέρμα ιδιαίτερα ξηρό, γεγονός που επιτάσσει την επιμελημένη ενυδάτωσή του. Μετά το ξύρισμα, πολλοί άνδρες βιώνουν μια αίσθηση καψίματος και ερεθισμού, κάτι που δεν προκαλεί έκπληξη, επειδή το ξύρισμα αφαιρεί επίσης, μαζί με τις τρίχες και τμήμα επιδερμίδας. Χρησιμοποιώντας, μετά το ξύρισμα, την κατάλληλη κρέμα, είναι έκδηλη η ευχάριστη αίσθηση ψύξης και δροσιάς, που παρέχεται, και η οποία βοηθά να ηρεμήσει και να απαλύνει το δέρμα στην πληγείσα περιοχή. Εάν οι πόροι του δέρματος παραμείνουν ανοιχτοί μετά το ξύρισμα, είναι πιθανός αυξημένος κίνδυνος ερεθισμού και βακτηριακής λοίμωξης. Είναι πολύ σημαντικό, κατά συνέπεια, να σφίξουν οι πόροι, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος για επιμολύνσεις και ερεθισμούς, που προξενούν δυσφορία και πόνο, αλλά και να σχηματισθεί ένα προστατευτικό φράγμα στην περιοχή. Τούτο σημαίνει ότι το δέρμα εξασφαλίζει υψηλό επίπεδο προστασίας, ακόμη και αν έχει υποστεί γδαρσίματα και κοψίματα, εξ αιτίας του ξυρίσματος. Η ανάπλαση και η θρέψη, που επιτυγχάνονται με τη χρήση ενός καλού aftershave, θωρακίζουν την επιδερμίδα και προωθούν ταχύτερους χρόνους επούλωσης. Οι συνθήκες υγιεινής διασφαλίζονται, χάρη στις αντιβακτηριακές ιδιότητες, που πρέπει να διαθέτουν τα συστατικά της κρέμας. Η αίσθηση απαλότητας, δροσιάς και αναζωογόνησης, εξ άλλου, τονώνει την αυτοπεποίθηση και έχει θετικό αντίκτυπο στα επίπεδα αυτοεκτίμησης.

Το προϊόν αποτελεί απαραίτητο accecoire, εδώ και πολλά χρόνια, για τους άνδρες. Απαντάται υπό μορφή splash, gel ή balm, σε μεγάλη ποικιλία αρωμάτων, ικανών να ικανοποιήσουν κάθε γούστο. Το τμήμα marketing των εταιρειών, που τα παράγουν, δίνει πάντα μεγάλη έμφαση σε αυτόν τον τομέα.

Balms είναι παρασκευάσματα με βάση τα λάδια και την παρουσία, ορισμένες φορές και σε μικρή ποσότητα, κεριού μέλισσας (Beeswax), χωρίς όμως, υδατικά συστατικά. Ενδείκνυνται για εξαιρετικά ξηρές περιοχές της επιδερμίδας, όπως παλάμες, αρθρώσεις και πέλματα. Κατά κανόνα δεν είναι σχεδιασμένα για περιποίηση προσώπου, καθότι υπερβολικά πυκνά και έντονα, είναι δυνατόν να προκαλέσουν δερματικές εξάρσεις.

Τα after shave balms, που κυκλοφορούν στην αγορά περιέχουν και υδατικά συστατικά και κατά συνέπεια ο όρος balm γι αυτά είναι λανθασμένος (έχουν όμως καταξιωθεί με αυτό το όνομα). Στην πραγματικότητα πρόκειται για γαλακτώματα o/w (λάδι σε νερό), μέ ιξώδες ενδιάμεσο μιας λεπτόρρευσης λοσιόν και μιας κανονικής κρέμας. Αναλόγως με το πόσο παχύρρευστα θα σχεδιαστούν, συσκευάζονται σε σωληνάρια ή dispensers. Η προθήκη αlcohol στο μίγμα δεν ενδείκνυται, καθότι, εκτός του οτι θα ξηράνει αρκετά το δέρμα, ιδίως το ξηρό και ευαίσθητο, θα αραιώσει πολύ το προιόν, οπότε θα προκύψει lotion, αντί για balm. Η παχύρρευστη σταγόνα του προιόντος απλώνεται αρχικά σε ένα σημείο και στη συνέχεια διασκορπάται με το χέρι απαλά σε όλη την περιοχή.

Κατά συνέπεια, απαραίτητη κίνηση μετά το ξύρισμα είναι η κατάλληλη περιποίηση με ένα πολύ καλό After Shave balm, που περιέχει απαραίτητα συστατικά, ικανά να εξασφαλίσουν τάχιστα την επούλωση, ανακούφιση, ενυδάτωση και ανάπλαση της περιπαθούς περιοχής.

Τα ανωτέρω διδάσκονται διεξοδικά με σύγχρονα εποπτικά και άρτια τεχνολογικά μέσα, στα πλαίσια ενός μαθήματος χρονικής διάρκειας τριών (3) ωρών. Καλύπτεται η θεωρία, δίδεται αναλυτικός κατάλογος των ενδεικνυόμενων εξειδικευμένων συστατικών και πραγματοποιείται το αντίστοιχο εργαστήριο με χρήση σύγχρονων οργάνων και συσκευών, όπου οι μαθητές εξοικειώνονται πλήρως με το αντικείμενο, επιλύοντας τυχόν διαδικαστικές / τεχνικές απορίες. Οι μαθητές λαμβάνουν Δείγμα από την ανωτέρω προηγηθείσα παραγωγή, πληθώρα Σημειώσεων (ψηφιακών), καθώς και Βεβαίωση Παρακολούθησης.

❖ Τα καλλυντικά προϊόντα των εργαστηρίων μας παρασκευάζονται με απόλυτα φυσικές πρώτες ύλες (100%)