After Peeling balm

Το Chemical peel είναι μια τεχνική, που χρησιμοποιείται για την βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος στο πρόσωπο, το λαιμό ή τα χέρια. Ιδιαίτερα σε λιπαρές και προβληματικές επιδερμίδες, μερικές φορές δεν είναι δυνατή η ομαλή κερατινοποίηση, με συνέπεια εγκλωβισμό σμήγματος, φλεγμονή της περιοχής, εκδήλωση ακμής, ξηρότητα και πάχυνση της κεράτινης στιβάδας/υπερκεράτωση κ.α., οπότε κρίνεται επιβεβλημένη η εφαρμογή της διαδικασίας χημικού peeling.Ένα χημικό διάλυμα εγχύεται στο δέρμα με σκοπό να προκαλέσει απολέπιση και εν τέλει, ξεφλούδισμα. Το νέο, αναγεννημένο δέρμα είναι συνήθως, πιο λείο και με λιγότερες ρυτίδες σε σχέση με το παλαιό, όπως επίσης, προσωρινά, περισσότερο ευαίσθητο στον ήλιο. Υπάρχουν 3 βασικοί τύποι χημικής απολέπισης (απο τον πιό ήπιο μέχρι τον πλέον δραστικό): Superficial (επιφανειακό) ή lunch time peel, Medium peel και Deep peel, σε σχέση με το βάθος διείσδυσης στην επιδερμίδα και τα χρησιμοποιούμενα ασθενή χημικά οξέα και την συγκέντρωσή τους στο διάλυμα [glycolic (ή άλλο aHA) ή salicylic ή trichloroacetic acid].

Με την διαδικασία της χημικής απολέπισης, κατ΄ουσία, καθαρίζονται οι πόροι, αφαιρούνται τα κατεστραμμένα κύτταρα, τονώνεται η αναγέννηση κολλαγόνου και ελαστίνης, μειώνονται και αποκαθίστανται οι λεπτές γραμμές και ρυτίδες, βελτιώνονται οι δυσχρωμίες, αποχρωματιζονται οι κηλίδες γήρατος και οι φακίδες και εξομαλύνεται η τραχύτητα της επιδερμίδας.

Βέβαια, απαιτείται ιδιαίτερη ΠΡΟΣΟΧΗ, καθότι πρόκειται για εφαρμογή ΟΞΕΩΝ στο δέρμα, ασθενών μεν, αλλά αρκετά δραστικών και “καυστικών”, που ενδέχεται να δημιουργήσουν προβλήματα, μη αναστρέψιμα, ιδίως σε ευαίσθητες επιδερμίδες.

Το peeling είναι μια επίπονη διαδικασία και μοιραία, δημιουργεί τραυματισμούς/πληγές στην επιδερμίδα, προκαλώντας έντονο ερεθισμό στην κείμενη περιοχή, το μέγεθος του οποίου, σχετίζεται με τον βαθμό ευαισθησίας του κάθε δέρματος. Η δυσάρεστη αίσθηση του ταλαιπωρημένου-ερεθισμένου δέρματος, δημιουργεί επίμονη και επιτακτική ανάγκη για ανακούφιση, επιζητώντας κάποιο προϊόν με επουλωτικές, καταπραϋντικές, αντιφλογιστικές, δροσιστικές, τονωτικές, ενυδατικές, στυπτικές ιδιότητες, που θα έχει την δυνατότητα να ηρεμήσει το δέρμα και να μειώσει την ερυθρότητα και τον πόνο.

Το peeling αφήνει μια αίσθηση καψίματος και ερεθισμού, επιζητώντας άμεσα ανακούφιση. Το δέρμα ιδιαίτερα ξηρό επιτάσσει την επιμελημένη ενυδάτωσή του. Κρίνεται, κατά συνέπεια, η εφαρμογή κατάλληλου after peeling lotion ή balm στην περιοχή, που να έχει τη δυνατότητα να ηρεμήσει και απαλύνει το δέρμα στην πληγείσα περιοχή, αφήνοντας ευχάριστη αίσθηση ψύξης και δροσιάς. Στους διανοιγμένους πόρους είναι αυξημένος ο κίνδυνοςβακτηριακής λοίμωξης. Είναι πολύ σημαντικό, κατά συνέπεια, να σφίξουν οι πόροι, ώστε να μειωθεί ο κίνδυνος για επιμολύνσεις και ερεθισμούς, που προξενούν δυσφορία και πόνο, αλλά και να σχηματισθεί ένα προστατευτικό φράγμα στην περιοχή. Οι συνθήκες υγιεινής διασφαλίζονται, χάρη στις αντιβακτηριακές ιδιότητες, που πρέπει να διαθέτουν τα συστατικά της κρέμας.Η ανάπλαση και η θρέψη, που επιτυγχάνονται με τη χρήση μιας καλής after peeling κρέμας θωρακίζουν την επιδερμίδα και προωθούν ταχύτερους χρόνους επούλωσης. Επίσης, πρέπει να λαμβάνεται μνεία για προστασία της ευαίσθητης περιοχής, όπου εφαρμόσθηκε η διαδικασία, από την βλαπτική UV ηλιακή ακτινοβολία.

Balms είναι παρασκευάσματα με βάση τα λάδια και την παρουσία, ορισμένες φορές και σε μικρή ποσότητα, κεριού μέλισσας (Beeswax), χωρίς όμως, υδατικά συστατικά. Ενδείκνυνται για εξαιρετικά ξηρές περιοχές της επιδερμίδας, όπως παλάμες, αρθρώσεις και πέλματα. Κατά κανόνα δεν είναι σχεδιασμένα για περιποίηση προσώπου, καθότι υπερβολικά πυκνά και έντονα, είναι δυνατόν να προκαλέσουν δερματικές εξάρσεις.

Τα after peeling balms, που κυκλοφορούν στην αγορά, περιέχουν και υδατικά συστατικά και κατά συνέπεια ο όρος balm γι αυτά είναι λανθασμένος (έχουν όμως καταξιωθεί με αυτό το όνομα). Στην πραγματικότητα πρόκειται για γαλακτώματα o/w (λάδι σε νερό), μέ ιξώδες ενδιάμεσο μιας λεπτόρρευσης λοσιόν και μιας κανονικής κρέμας. Αναλόγως με το πόσο παχύρρευστα θα σχεδιαστούν, συσκευάζονται σε σωληνάρια ή dispensers. Η παχύρρευστη σταγόνα του προϊόντος απλώνεται αρχικά σε ένα σημείο και στη συνέχεια διασκορπάται με το χέρι απαλά σε όλη την περιοχή.

Κατά συνέπεια, απαραίτητη κίνηση μετά το peeling είναι η κατάλληλη περιποίηση με ένα πολύ καλό After Peeling balm, που περιέχει απαραίτητα συστατικά, ικανά να εξασφαλίσουν τάχιστα την επούλωση, ανακούφιση, ενυδάτωση και ανάπλαση της περιπαθούς περιοχής.

Τα ανωτέρω διδάσκονται διεξοδικά με σύγχρονα εποπτικά και άρτια τεχνολογικά μέσα, στα πλαίσια ενός μαθήματος χρονικής διάρκειας τριών (3) ωρών. Καλύπτεται η θεωρία, δίδεται αναλυτικός κατάλογος των ενδεικνυόμενων εξειδικευμένων συστατικών και πραγματοποιείται το αντίστοιχο εργαστήριο με χρήση σύγχρονων οργάνων και συσκευών, όπου οι μαθητές εξοικειώνονται πλήρως με το αντικείμενο, επιλύοντας τυχόν διαδικαστικές / τεχνικές απορίες. Οι μαθητές λαμβάνουν Δείγμα από την ανωτέρω προηγηθείσα παραγωγή, πληθώρα Σημειώσεων (ψηφιακών), καθώς και Βεβαίωση Παρακολούθησης.

❖Τα καλλυντικά προϊόντα των εργαστηρίων μας παρασκευάζονται με απόλυτα φυσικές πρώτες ύλες (100%)

This search form (with id 10) does not exist!