Στην προσπάθεια για συνεχή ενημέρωση γύρω από νέες τάσεις και εξελίξεις στο χώρο των καλλυντικών, και λαμβάνοντας υπόψη τα εξαιρετικά “πιεσμένα” ωράρια εργασίας στην καθημερινή επαγγελματική ενασχόληση, έχουμε πρόθεση να διοργανώσουμε σεμινάρια τετράωρης διάρκειας, Κυριακές και ώρα 10.00-14.00.

Το 1ο μάθημα του κύκλου αναφέρεται σε όλη τη θεωρητική υποδομή, που αφορά στα γαλακτώματα και στον ιδιαίτερο ρόλο των ενεργών συστατικών και εκδόχων και την ενσωμάτωσή τους σε μια κρέμα, καθώς και την κατηγοριοποίηση τους, ώστε να είναι απολύτως ενδεικνυόμενα για τον εκάστοτε τύπο δέρματος. Επίσης, διδάσκεται ο τρόπος υπολογισμού των κατάλληλων γαλακτωματοποιητών, ανά περίπτωση, προσδιορίζοντας το κατάλληλο HLB.

Τα επόμενα μαθήματα θα αφορούν σε εργαστηριακή παρασκευή εξειδικευμένων κρεμών προσώπου, παρέχοντας και όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για τις απαιτήσεις, τα χαρακτηριστικά και τα ιδιαίτερα συστατικά κάθε μίας. Αναλυτικότερα θα διδαχθούν:

1. Κρέμα ματιών
2. Αντιγηραντική κρέμα προσώπου
3. Ενυδατική κρέμα προσώπου
4. Αναπλαστική 24ωρης δράσης
5. Λευκαντική κρέμα προσώπου
6. Κρέμα ημέρας με αντηλιακή προστασία
7. Θρεπτική κρέμα νύχτας
8. Αfter peeling balsam

Τα ανωτέρω διδάσκονται αυτοτελώς σε χρονική διάρκεια τεσσάρων ωρών το καθένα και συνοδεύονται από δείγματα, καθώς και πληθώρα σημειώσεων.

Το θεωρητικό τετράωρο κρίνεται απαραίτητο, προκειμένου να καταστεί δυνατή η παρακολούθηση των υπολοίπων.

Έναρξη με το θεωρητικό, Κυριακή 23/02/2020, 10:00-14:00
Θα ακολουθήσει το μάθημα, που αφορά στην Κρέμα Ματιών, την 1/03/2020 και έπονται τα λοιπά μαθήματα, κάθε 2η Κυριακή του μήνα.
Τα μαθήματα δεν αποτείνονται αποκλειστικά σε χημικούς, φαρμακοποιούς, αισθητικούς, αλλά και σε όσους έχουν σχετική εμπλοκή με το αντικείμενο, ή τουλάχιστον έχοντας βασικές γνώσεις Λυκείου, προτάσσουν εναλλακτικό τρόπο διαχείρισης στην καθημερινότητά τους, επιλέγοντας προϊόντα της φύσης και ενδιαφέρονται ζωηρά να ακολουθήσουν μεθοδικά και προγραμματισμένα βήματα, με ακρίβεια και τεκμηρίωση, με στόχο την επιτυχή παρασκευή ενός καλλυντικού σκευάσματος. Εάν διαπιστωθεί κάποιο σημαντικό κενό γνώσης, δυνατόν να πραγματοποιηθεί μετά το θεωρητικό μάθημα, ένα ή δύο επιπρόσθετα extra, για κάλυψή του.
Σύντομα θα κοινοποιηθεί αναλυτικό πρόγραμμα, διευκρινίζοντας ακριβείς ημερομηνίες και θέμα.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν με την χρήση απόλυτα εξελιγμένων εποπτικών μέσων και εργαστηριακών οργάνων, στις εγκαταστάσεις μας, Ζαΐμη 12, Αθήνα.
Κόστος παρακολούθησης ενός εκάστοτε τετράωρου 50€. Σε περίπτωση παρακολούθησης άνω των τριών σεμιναρίων, το κόστος διαμορφώνεται σε 40€ ανά τετράωρο. Για παρακολούθηση του συνόλου των μαθημάτων υπάρχει περαιτέρω έκπτωση.

Παρακαλούμε επικοινωνήστε για όποια σχετική πληροφορία και ενημερώστε μας για τυχόν ενδιαφέρον σας για κάποιο από αυτά, ώστε να καθοριστεί με μεγαλύτερη ευχέρεια, το ακριβές πρόγραμμα σπουδών.