Κρέμα για Έκζεμα

Έκζεμα είναι μια χρόνια ασθένεια του δέρματος που προκαλεί κνησμό, ερυθρότητα και φλεγμονή. Υπολογίζεται ότι 7% του πληθυσμού πάσχει από έκζεμα. Το έκζεμα ξεκινά συχνά στην πρώιμη παιδική ηλικία και μπορεί να διαρκέσει μια ζωή. Είναι συνήθως ένα σύμπτωμα μιας υποκείμενης διαταραχής του σώματος, οπότε το μυστικό για την επιτυχία αντιμετώπισής του είναι να ανακαλύψει κανείς τι προκαλεί τις εκρήξεις αυτές του δέρματος. Συχνά πλήττει άτομα, που πάσχουν επίσης από άλλες ασθένειες όπως το άσθμα και ο αλλεργικός πυρετός, ή που έχουν γενετικές καταβολές στην οικογένεια. Το δέρμα, που προσβάλλεται από έκζεμα εμφανίζεται ερυθρωπό, ξηρό και φολιδωτό, που συνοδεύεται από έντονο κνησμό και αίσθηση καψίματος. Οι φολιδες δυνατόν να μεγαλώσουν, να πάρουν τη μορφή φλύκταινας και να εξελιχθούν σε υδαρείς φουσκάλες, από τις οποίες να εκρεύσει υγρό, επιμολύνοντας την περιοχή.

Οι γιατροί συχνά χρησιμοποιούν τους όρους έκζεμα και ατοπική δερματίτιδα χωρίς διαφοροποίηση, για την ίδια κατάσταση, γιατί στις περισσότερες περιπτώσεις το έκζεμα προκαλείται από ατοπική δερματίτιδα. Το έκζεμα είναι ένας γενικός όρος για ξηρό και φλεγμονώδες δέρμα, που μερικές φορές, προκαλείται και από κάτι άλλο, πέραν της ατοπικής δερματίτιδας.

Η ατοπική δερματίτιδα είναι μια χρόνια, φλεγμονώδης κατάσταση του δέρματος με υφέσεις και εξάρσεις. Στα παιδιά με ατοπική δερματίτιδα ο φραγμός του δέρματος δυσλειτουργεί, πράγμα που προκαλεί δέρμα ξηρό, με φολίδες και κνησμό. Κάποια από τα παιδιά αυτά έχουν και σχετιζόμενες περιβαλλοντικές και τροφικές αλλεργίες. Από όλα τα παιδιά με ατοπική δερματίτιδα, 90% δείχνουν σημάδια κατά τα πρώτα 5 χρόνια της ζωής τους. Η συχνότητα τα τελευταία χρόνια είναι ολοένα αυξανόμενη στον πληθυσμό.

Κύριοι εκλυτικοί παράγοντες της ατοπικής δερματίτιδα είναι

• Ερεθιστικές ουσίες
• Στρες
• Αλλεργίες
• Λοίμωξη
• Θερμότητα / Εφίδρωση

Οι κάτωθι παράγοντες δεν είναι η αιτία του προβλήματος, αλλά μπορεί να το επιδεινώνουν:

• Το στρες
• Οι αλλεργίες
• Εφίδρωση
• Συγκεκριμένα σαπούνια, αφρόλουτρα και απορρυπαντικά
• Πολύ συχνό ή μακράς διάρκειας ζεστό μπάνιο
• Απότομες αλλαγές της θερμοκρασίας
• Ξηρασία
• Μάλλινα και συνθετικά ρούχα
• Σκόνη ή άμμος
• Ο καπνός του τσιγάρου
• Επιμόλυνση του δέρματος με μικρόβιο
• Συγκεκριμένα τρόφιμα, όπως αυγά, γάλα, ψάρι, σόγια, γλουτένη

Συμπτώματα της ατοπικής δερματίτιδας:

1. Ξηρό δέρμα με αποφολίδωση, απολέπιση
2. Ερύθημα και οίδημα
3. Ροή υγρού και εφελκίδες
4. Παχύ και σκληρό δέρμα
5. Ευαίσθητο δέρμα με κνησμό

Έντονή καιρική μεταβολή μπορεί να προκαλέσει έξαρση της ατοπικής δερματίτιδας (κρύος-ξηρός αέρας χειμώνα / πολύ ζέστη-υγρασία θέρους).

Δεν υπάρχει θεραπεία, που να επιφέρει άμεση και μόνιμη ίαση. Ωστόσο, με κατάλληλη θεραπεία και φαρμακευτική αγωγή, η νόσος μπορεί να ελέγχεται ικανοποιητικά και να παραμένει σε ύφεση.

Η αντιμετώπιση της ατοπικής δερματίτιδας έχει βασικό στόχο να μειώσει την ξηρότητα και τον ερεθισμό του δέρματος. Η καθημερινή ενυδάτωση με μια καλή κρέμα Χρήση ήπιων σαπουνιών

Σε σοβαρές περιπτώσεις, ο γιατρός δυνατόν να προτείνει φαρμακευτικά σκευάσματα (κορτιζονούχα, αντιβιοτικά, αντιισταμινικά, ανοσοτροποποιητικά, καθώς και τοπικούς αναστολείς της καλσινευρίνης (για πιο μακροχρόνια αντιμετώπιση)

Όλα αυτά τα συμπτώματα συνοδεύονται βέβαια, και από έντονες αλλεργικές εξάρσεις, κάψιμο και πόνο. Η δυσφορία και η συνολική ταλαιπωρία ξεσπούν σε εκνευρισμό, κλάμα, διαταραχή ύπνου και εξελίσσονται σε μια συνεχή έκρυθμη κατάσταση και διαταραχή της ισορροπίας της ζωής

μυκητιακής λοίμωξης. Ερεθισμός: Η υγρασία,

ξηρότητα στην επίμαχη περιοχή. Επιλέγεται πρός τούτο, η κατάλληλη κρέμα, λαμβάνοντας υπόψη το βαθμό ξηρότητας (ατοπία κ.ά.), την ύπαρξη απολέπισης ή «ραγάδων» στο δέρμα, την έκταση της ξηρότητας και τον αντικειμενικό βαθμό ενόχλησης και δυσφορίας του παιδιού, την επιμονή της ξηρότητας ή της παροδικότητάς της, αλλά και την παρουσία ή/μη φλεγμονής στο δέρμα. ς έκζεμα ή δερματίτιδα εξ επαφής, ή ατοπική δερματίτιδα. αντιμυκητιασική βακτηριακή λοίμωξη στην περιοχή και να παρατηρηθεί φλεγμονή και πυρετός και να απαιτηθεί αντιβιοτική θεραπεία.

Γενικότερα, μια καλή βρεφική κρέμα πρέπει να περιέχει τα κατάλληλα συστατικά, που να καταπραΰνουν, ηρεμούν και απαλύνουν τον ερεθισμόν, να επουλώνουν, δροσίζουν, ενυδατώνουν και θρέφουν την πληγείσα περιοχή και επιπρόσθετα, να θωρακίζουν και να προστατεύουν την επιδερμίδα από την ανάπτυξη μυκήτων και βακτηρίων. Τα “θεραπευτικά” λάδια της Καλέντουλας και του Βάλσαμου, η αλόη, το βούτυρο κακάο, το κερί μέλισσας, το οξείδιο του Ψευδαργύρου και οι άργιλοι είναι μερικές από τις ενδεικνυόμενες πρώτες ύλες. Στο σχεδιασμό της φόρμουλας πρέπει να είναι κυρίαρχο σκεπτικό οτι η συγκεκριμένη κρέμα απευθύνεται σε πολύ ευαίσθητη επιδερμίδα και κατά συνέπεια, να επιλέγονται συστατικά με ήπια χαρακτηριστικά, χωρίς άρωμα και χρώμα.

Απαραίτητη κίνηση είναι συνεπώς, η κατάλληλη περιποίηση με μια πολύ καλή κρέμα για Έκζεμα , που να περιέχει αξιόπιστα αντιφλογιστικά, αντιερεθιστικά, μαλλακτικά, στυπτικά και αναπλαστικά συστατικά.

Τα ανωτέρω διδάσκονται διεξοδικά με σύγχρονα εποπτικά και άρτια τεχνολογικά μέσα, στα πλαίσια ενός μαθήματος χρονικής διάρκειας τεσσάρων (4) ωρών. Καλύπτεται η θεωρία, δίδεται αναλυτικός κατάλογος των ενδεικνυόμενων εξειδικευμένων συστατικών και πραγματοποιείται το αντίστοιχο εργαστήριο με χρήση σύγχρονων οργάνων και συσκευών, όπου οι μαθητές εξοικειώνονται πλήρως με το αντικείμενο, επιλύοντας τυχόν διαδικαστικές / τεχνικές απορίες. Οι μαθητές λαμβάνουν Δείγμα από την ανωτέρω προηγηθείσα παραγωγή, πληθώρα Σημειώσεων (ψηφιακών), καθώς και Βεβαίωση Παρακολούθησης.

❖ Τα καλλυντικά προϊόντα των εργαστηρίων μας παρασκευάζονται με απόλυτα φυσικές πρώτες ύλες (100%)