Κρέμα Νύχτας

Η επιδερμίδα του προσώπου είναι πολύ πιο ευαίσθητη και “εύθραυστη”, σε σχέση με αυτή του υπολοίπου σώματος. Προς τούτο είναι πολύ σημαντική η καθημερινή του φροντίδα με μια καλή κρέμα νύχτας, λίγο προτού ο οργανισμός σπεύσει να αναπαυθεί, έπειτα από μια κοπιαστική ημέρα.

Η καλλυντική κρέμα, που θα εφαρμοσθεί πρέπει απαραίτητα να εξασφαλίζει την κατάλληλη υγρασία στο ταλαιπωρημένο ξηρό δέρμα και να το διατηρεί ενυδατωμένο καθ΄όλη τη διάρκεια της νύχτας, να καταπραΰνει και να χαλαρώνει, να αποκαθιστά την απαλότητα και ελαστικότητά του, να ενισχύει τη σύνθεση κολλαγόνου και ελαστίνης, να συσφίγγει την επιδερμίδα, αποτρέποντας την χαλάρωση, να βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία του αίματος, να εξομαλύνει λεπτές γραμμές και ρυτίδες, να συντελεί στην ανανέωση των κυττάρων και να προσφέρει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, τα οποία θα δράσουν αργά και ουσιαστικά, ώστε η επόμενη να είναι πραγματικά, μια άλλη μέρα.

Πρόκειται για γαλάκτωμα o/w [λάδι σε νερό], δομημένο με α΄ύλες, που έχουν την δυνατότητα να απορροφώνται πλήρως, αλλά να διεισδύουν αργά, σε αντιδιαστολή με ό,τι συμβαίνει σε μια κρέμα ημέρας. Η υφή της και το ιξώδες προσδιορίζουν την κρέμα, κατά τι πιο παχιά, σε σχέση με την ημέρας. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να δίδεται στα εξειδικευμένα στυπτικά, αντιρυτιδικά & αντιγηραντικά συστατικά, σε ειδικά εκχυλίσματα, βλαστοκύτταρα, μέλι, βιταμίνες, ρετινόλη, αλλαντοίνη, πεπτίδια, αμινοξέα, συστατικά ανάπλασης και γενικότερα ουσίες, που τρέφουν και αναζωογονούν την επιδερμίδα. Εξ αιτίας των θρεπτικών συστατικών, που εμπεριέχονται, η κρέμα φέρει και την ονομασία θρεπτική (nourishing). Εφαρμόζεται σε καθαρό δέρμα με απαλό μασάζ, αποφεύγοντας την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

Σύμφωνα με τα ανωτέρω, θεωρείται κίνηση απόλυτα απαραίτητη, ειδικότερα όταν απευθυνόμαστε σε ώριμες επιδερμίδες, η κατάλληλη περιποίηση με μια πολύ καλή θρεπτική κρέμα Νύχτας, που να περιέχει εξειδικευμένες α΄ύλες με πλούσια ενυδατικά, στυπτικά, αντιοξειδωτικά, αντιγηραντικά και θρεπτικά στοιχεία. Πλεον εξειδικευμένα, μπορούν να παρασκευασθούν κρέμες νύχτας, που να αποτείνονται σε ξηρές, λιπαρές, προβληματικές, ευαίσθητες και ώριμες επιδερμίδες.

Τα ανωτέρω διδάσκονται διεξοδικά με σύγχρονα εποπτικά και άρτια τεχνολογικά μέσα, στα πλαίσια ενός μαθήματος χρονικής διάρκειας δύο (2) ωρών. Καλύπτεται με λεπτομέρεια η θεωρία και πραγματοποιείται το αντίστοιχο εργαστήριο, με χρήση σύγχρονων οργάνων και συσκευών, όπου οι μαθητές εξοικειώνονται πλήρως με το αντικείμενο, επιλύοντας τυχόν διαδικαστικές / τεχνικές απορίες. Οι μαθητές λαμβάνουν Δείγμα από την ανωτέρω προηγηθείσα παραγωγή, πληθώρα Σημειώσεων (ψηφιακών), καθώς και Βεβαίωση Παρακολούθησης.

❖ Τα καλλυντικά προϊόντα των εργαστηρίων μας παρασκευάζονται με απόλυτα φυσικές πρώτες ύλες (100%)