Κρέμα Ματιών

Η περιοχή των ματιών είναι η πλέον βεβαρημένη περιοχή του προσώπου. Το γέλιο, το δάκρυ, το συνοφρύωμα, όλα τα συναισθήματά μας εκφράζονται μέσα από τα μάτια, εξαναγκάζοντας τους μυς σε συνεχείς συσπάσεις, που σιγά-σιγά αφήνουν τα σημάδια τους: ρυτίδες και λεπτές γραμμές. Εφόσον η επιδερμίδα είναι ξηρή, πιθανόν οι ρυτίδες να είναι και πιο εμφανείς.
Η κούραση, η κακή διατροφή και οι λίγες ώρες ύπνου ευθύνονται επιπλέον σε μεγάλο βαθμό για τους μαύρους κύκλους και τις σακούλες.
Η κυριότερη αιτία του οιδήματος, που δημιουργείται στην περιοχή γύρω από τα μάτια, είναι η κατακράτηση υγρών, η οποία προκύπτει από την κατανάλωση αλμυρών τροφών και μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ.

Με τον όρο “μαύροι κύκλοι ματιών” ορίζεται η αμφοτερόπλευρη ομοιογενής υπερμελάγχρωση με τη μορφή κηλίδων και πλακών στην περιοφθαλμική χώρα. Διακρίνεται σε πρωτοπαθή (ιδιοπαθή) και δευτεροπαθή, που μπορεί να σχετίζεται με συστηματικές παθήσεις ή τοπικές διαταραχές γνωστής αιτιολογίας.

Οι μαύροι κύκλοι οφείλονται σε πολλαπλούς αιτιολογικούς παράγοντες, όπως:
• η επιδερμική εναπόθεση μελανίνης
• η μεταφλεγμονώδης υπερμελάγχρωση, ως συνέπεια ατοπικής ή αλλεργικής δερματίτιδας
• το περιοφθαλμικό οίδημα
• η επιφανειακή εμφάνιση του αγγειακού δικτύου
• η λέπτυνση και χαλαρότητα του δέρματος των βλεφάρων

8 διακριτές αιτιοπαθογένειες έχουν ως αποτέλεσμα την εμφάνιση στην περιοχή των ματιών εμφανών συμπτωμάτων, τα οποία οδηγούν στη χρήση επιλεγμένης κρέμας Ματιών. Στα περιεχόμενα συστατικά της κρέμας συμπεριλαμβάνονται τοπικοί λευκαντικοί παράγοντες, ρετινοειδή και φυσικές πρώτες ύλες με εξειδικευμένα ενυδατικά και αντιοξειδωτικά χαρακτηριστικά, συμβατά με τις ανάγκες της επιδερμίδας και την ηλικία.

Τα ανωτέρω διδάσκονται διεξοδικά με σύγχρονα εποπτικά και άρτια τεχνολογικά μέσα, στα πλαίσια ενός μαθήματος χρονικής διάρκειας τεσσάρων (4) ωρών. Καλύπτεται η θεωρία, δίδεται αναλυτικός κατάλογος των ενδεικνυόμενων εξειδικευμένων συστατικών και πραγματοποιείται το αντίστοιχο εργαστήριο με χρήση σύγχρονων οργάνων και συσκευών, όπου οι μαθητές εξοικειώνονται πλήρως με το αντικείμενο, επιλύοντας τυχόν διαδικαστικές / τεχνικές απορίες. Οι μαθητές λαμβάνουν Δείγμα από την ανωτέρω προηγηθείσα παραγωγή, πληθώρα Σημειώσεων (ψηφιακών), καθώς και Βεβαίωση Παρακολούθησης.

❖ Τα καλλυντικά προϊόντα των εργαστηρίων μας παρασκευάζονται με απόλυτα φυσικές πρώτες ύλες (100%)