Αντιγηραντική κρέμα

Η μελέτη της γήρανσης του δέρματος επικεντρώνεται σε 2 κύριους τομείς ενδιαφέροντος:
• το αισθητικό πρόβλημα και τη διαχείριση του και
• το βιολογικό πρόβλημα της γήρανσης, δηλ. βιοχημικές και μοριακές αλλαγές.

Το δέρμα και τα μαλλιά αποτελούν αντικείμενο εγγενούς ή φυσιολογικής γήρανσης και εξωγενούς ή πρόωρης γήρανσης, λόγω εξωτερικών παραγόντων.
• Οι Ενδογενείς παράγοντες σχετίζονται με τους ατομικούς γενετικούς μηχανισμούς και υπάρχει διακύμανση μεταξύ των ατόμων.
Εξωγενείς παράγοντες, που είναι επιβεβαιωμένες αιτίες για τη γήρανση του δέρματος περιλαμβάνουν υπεριώδη ακτινοβολία του ήλιου, κάπνισμα και stress.

• Ως εκ τούτου, η πρωτογενής πρόληψη ξεκινά με την ηλιακή προστασία και την αποφυγή του καπνίσματος.
Δευτερογενής πρόληψη περιλαμβάνει τη χρήση αντηλιακών, δερμο-καλλυντικών ουσιών και ουσιών αντι-γήρανσης.
• Τέλος, τριτοβάθμια αντιγηραντικά μέτρα περιλαμβάνουν επεμβατικές καλλυντικές διαδικασίες, όπως τα χημικά Peeling, microderm – exfoliation, πληρωτικά μαλακών ιστών, τεχνικές αναζωογόνησης Laser και botox.

Σύγχρονα σκευάσματα αντι-γήρανσης διαθέτουν μεγάλη ποικιλία δραστικών συστατικών κατά της γήρανσης του δέρματος.

Τα περισσότερα από αυτά τα συστατικά βασίζονται σε πρόσφατες διαπιστώσεις ότι στη γήρανση η ισορροπία μεταξύ σύνθεσης κολλαγόνου και κατακερματισμού κολλαγόνου μεταβάλλεται.

Περιβαλλοντικοί παράγοντες, που προκαλούν το οξειδωτικό στρες και μειωμένα επίπεδα οιστρογόνων κατά την εμμηνόπαυση, είναι σημαντικοί για τέτοιες αλλαγές στο συνδετικό ιστό του δέρματος.

Ως εκ τούτου, οι μείζονες στόχοι των παραγόντων αντιγήρανσης είναι το οξειδωτικό στρες και ο μεταβολισμός του κολλαγόνου
Επιπλέον, όπως είναι γνωστό, ένα καλά ενυδατωμένο δέρμα είναι λιγότερο επιρρεπές σε οξειδωτικούς τραυματισμούς και πρόωρη γήρανση, γι’ αυτό οι ενυδατικοί παράγοντες αποτελούν μια άλλη σημαντική πηγή των παραγόντων αντι-γήρανσης.

Τα σύγχρονα ελιξίρια νεότητας είναι καλλυντικά υψηλών προδιαγραφών, που δίνουν στην επιδερμίδα απαραίτητη δύναμη να αντιστέκεται στο χρόνο.

Απαραίτητη κίνηση είναι η κατάλληλη περιποίηση με μια πολύ καλή Αντιγηραντική κρέμα, που περιέχει αξιόπιστα συστατικά, τα οποία προλαμβάνουν τη δημιουργία ρυτίδων και μειώνουν το βάθος τους, αντιοξειδωτικά, που δεσμεύουν τις ελεύθερες ρίζες, ενυδατικά και θρεπτικά στοιχεία.

Τα ανωτέρω διδάσκονται διεξοδικά με σύγχρονα εποπτικά και άρτια τεχνολογικά μέσα, στα πλαίσια ενός μαθήματος χρονικής διάρκειας τεσσάρων (4) ωρών. Καλύπτεται η θεωρία, δίδεται αναλυτικός κατάλογος των ενδεικνυόμενων εξειδικευμένων συστατικών και πραγματοποιείται το αντίστοιχο εργαστήριο με χρήση σύγχρονων οργάνων και συσκευών, όπου οι μαθητές εξοικειώνονται πλήρως με το αντικείμενο, επιλύοντας τυχόν διαδικαστικές / τεχνικές απορίες. Οι μαθητές λαμβάνουν Δείγμα από την ανωτέρω προηγηθείσα παραγωγή, πληθώρα Σημειώσεων (ψηφιακών), καθώς και Βεβαίωση Παρακολούθησης.

❖ Τα καλλυντικά προϊόντα των εργαστηρίων μας παρασκευάζονται με απόλυτα φυσικές πρώτες ύλες (100%)